14.11.23
יום הסוכרת הבינלאומי

יום הסוכרת הבינלאומי הראשון התקיים ב-14.11.91 הוא נקבע ע״י האגודה הבינלאומית לסוכרת וארגון הבריאות העולמי , בעקבות העלייה באבחון סוכרת ברחבי העולם.
התאריך נקבע עפ״י יום הולדתו של פרדריק הנטינגטון , שזכה בפרס נובל לפיזיולוגיה או לרפואה (1923) לאחר גילוי האינסולין ב- 1922 (יחד עם צ׳ארלס בסט).
לוגו יום הסוכרת הבינלאומי נקבע ב-2007 כסמל של מעגל כחול , המהווה את סמל הסוכרת בעולם.מעגל הוא סמל לחיים ובריאות בתרבויות רבות רבות בעולם. כחול הוא צבע דגל האומות המאוחדות וכן צבע השמיים המאחד את כל אומות העולם.
הלוגו נועד לסמל את התאחדות כלל קהילות הסוכרת ברחבי העולם לפעולה משותפת לשליטה במחלה ולמניעתה
( ויקיפדיה)
בכל שנה בשנות הסוכר הראשונות שלי בתור ילדה – נערה הייתה ציפייה להגיע לכנסי הסוכרת , לבדוק את הגאג׳טים והתחליפים החדשים ולהתעדכן , לפגוש חברים , שאני מכירה מה מרפאת סוכרת ואת הצוות , היו כל מיני הפעלות לילדים ככל שבגרתי והגעתי ראיתי פחות ופחות אנשים שאני מכירה , אח״כ הכנסים הפכו לוירטואליים כמו בתקופת הקומונה (וכיום בזמן מלחמה) והיו כנסים , שלא יצא לי ללכת אליהם.
השנה יום הסוכרת נראה כאילו שולי בגלל המלחמה, יש סוכרתיים שפונו מבתיהם , אחרים איבדובני משפחה וחברים הכנס שוב וירטואלי וכולנו רוצים בגדול , שהמלחמה תסתיים , שהחטופים והנעדרים ישובו לביתם בריאים ושלמים כולם , שלא יהיו אבידות נפש וגם שימצא מרפא לסוכרת.כל המצב הזה לא תורם לסוכר של אף אחד ומצבי סטרס בגדול עשויים לתרום להתפרצות מחלה , שיש לומר לאור הבורות שאני חווה די שקופה.
כמות הביטויים , שאני שומעת מהנחות שגויות כמו: “אכלת הרבה ממתקים , אז קיבלת סוכרת “ ואני בכלל לא אהבתי ממתקים…(עדות לכך בכל חנוכה באופן קבוע היינו הולכים להצגה / מופע לילדי העובדים מהעבודה של אבי ז״ל ובכניסה לאולם כל ילד/ה קיבל/ה שקית עמוסה ״כל טוב״ , שלא יבייש את כמות הסתימות שיבואו אח׳׳כ , סביבון וסופגנייה אקסטרה לארד׳. מצב הממתקים בתום ההצגה / מופע: אני עדיין נאבקת בסופגנייה חנק , הרגשתי לעצמי לאכול קוקוס – הממתק האהוב עליי , אצל אחי הגדול מנגד שקית ריקה ללא סופגניה , שהיינו מגיעים הביתה היו ניסיונות שכנוע מצידו לתת לו את הממתקים , ״מה את שומרת יבואו ג׳וקים ונמלים…[הנק׳ תורפה שלי] ואני בתמימות מוסרת לו את הממתקים) , ”שתגדלי זה יעבור יעבור לך “, “ זה לא שמתים מזה…”
אני ממרום הפז״ם של 36 שנים עוד יומיים שומעת כבר שנים את המשפט : ״עוד 10 שנים תמצא תרופה , עובדים על זה , יש מחקרים…״ .
לפחות בכל 36 שנות הסוכר שלי התחלפו המדע סוכר , נהיו קטנים ומשוכללים , צצו כל מיני פטנטים , השתנתה התזונה לטובה, צצו חברות ותחליפי מזון והמבחר גדול וגם התפיסה השתנתה , כשחיים 36 שנים עם סוכרת שזה יותר מחצי מהחיים שלי כבר לא זוכרים איך היה לפני, אז החיים הם בעולם מתוק – מר ולאו דווקא בגלל הסוכרת…
עד הפעם הבאה רחלי
