מתוקים חדשים

בכל פעם , שאני קוראת באחת מקב׳ הווטסאפ ל״מתוקים״ בהן אני חברה או באחד מדפי הפייסבוק על ילד/ ה חדש/ה , שאובחנו זה שובר את ליבי וישר זורק אותי אחורה ל -2 הסרטים הפרטיים שלי:
הראשון – בהיותי ילדה כחושה, שמגיעה במצב קשה של חמצת וסכנת חיים לבסוף לבלינסון כשבועיים וחצי לאחר יום הולדת 13
והשני -אני כבר אמא לילד, שרק לפני כחודש חגג 3 שמבחינה בכל מיני סימונים מוכרים ודורשת לבצע בדיקות דם ומגיעה עם ילד עם טרום סוכרת לשניידר.
כל ההתמודדויות של הוריי , סבתי, המשפחה הקרובה והמורחבת ואני המאובחנת, מצד אחד ומצד שני אני כמבוגר אחראי וסוכריה בוגרת וילד צעיר , שרק טעם לראשונה סוכריות ביום הולדת שלוש, כי ממש שמרתי ולא חשפתי אותו לפני כן לממתקים ולאוכל תעשייתי (עד היום אגב גם בהיפו , שהוא אוכל מתוק או גם מוצרי סוויטנגו למינהם הוא אומר שזה מתוק לו מדיי).
ידעתי והרגשתי בליבי , שהוא מפתח סוכרת , אבל קיוויתי שלא ושקיבלתי אתה חותמת , משהו בי השתחרר ולא יכולתי להפסיק לבכות , עם כל זריקה שעשינו והייתי צריכה לתפוס אותו כוח , ברח והתחבא בכיתי והתנצלתי והוא המתוק בכה , אבל אמר שהוא יודע , שאמא אוהבת אותו ולא רוצה להכאיב לו.
הבכי הפסיק רק אחרי שהחלטתי שמפה יש רק לעלות ואנחנו יודעים איך חיים עם סוכרת המון שנים ואנחנו נסתדר ונלחם איפה שצריך (מערכת החינוך וכדו׳) , למזלינו גיל 3 זה גן של עירייה והיינו זכאים לסייעת רפואית וגם זה , שחיברו אותנו יחסית מהר למשאבה וחיישן (חודש לאחר האבחון) תרם. סביר להניח , שאחד הדברים שהיו לטובתינו זה הניסיון שלי והידע שלי עם סוכרת ומשאבה , כלומר – הבן שלי מטופל חדש , אבל מכיוון ואני בוגרת עם סוכרת וכבר מחוברת למשאבה , ההדרכה והתפעולי היו קלים יותר.
* הדבר החשוב להבין הוא , שאצל כל אחד ההתמודדות והקבלה של הסוכרת אחרת , לדוגמא אני מילדה שחוששת ממחטים , החלטתי מהיום הראשון שאף אחד לא יגע בי חוץ ממני, כן היו חששות להשתחרר הביתה מבי״ח ולהזריק פעם ראשונה לבד (לא משנה שהדריכו אותי) והחשש מה אם אעשה טעות או משהו יקרה וגם לעיתים הושפעתי מהחששות ומיתר שמירה של אמי (כיום ממרום הפאז״ם ומהיותי אמא בעצמי לילד סוכרתי אני מבניה) ואף הפכתי לתלותי יותר ומרצה.
יש ילדים כמו יהלי שלי , אם מפאת גילם הצעיר , חשש וחוסר קבלה שיותר קשה להם , הם צריכים יותר זמן וחשוב לא ללחוץ , לשתף בהדרגה, לתת להם עזרה. אנחנו הלכנו לטיפול רגשי במשך חצי שנה בתקופה הראשונית לאחר האבחון במטרה להעצים אותו ולהתייחס אליו כאל גיבור ולתת מקום ל מיוחדות, עבודה על החוזרות שלו , דבר שעזר לביטחון העצמי שלו וחיזק אותו.
עדיין קיימים אישיוז ויש התמודדויות כאלה ואחרות קשות יותר וקשות פחות וזה בסדר , זה מובן. אני משתדלת כמה שיותר ל״הרים״ לו ולעודד אותו לעצמאות , אבל לא לוחצת , לדוגמא הוא ראה אותי ממלאת מזרקים למשאבה ורצה גם , אז נתתי לו והוא היה מבסוט , יש דברים שהוא כבר מבצע לבד- ניתוק משאבה וחיבור , השהייה , זמני, לתת בולוס, לבטל זמני, הוא הדריך בגיל 4 את הסייעת הרפואית איך מחליפים בטרייה למשאבה , הוא יודע לקרוא מה שמופיע על צג המשאבה ומה זה אומר , אבל מצד שני נמאס לו ושה משאבה מצפצפת הוא מתעלם. הוא שמח ומתרגש לקראת הסופ״ש של״סוכריות קופצות לאילת 2״ , אך יחד עם זאת הוא סגור ולא מתחבר לסוכרתיים אחרים (בניגוד אליי שחיפשתי רק להכיר עוד בנות סוכרתיות).
יש לו עוד דרך לעבור ואני אחכה בסבלנות , אהיה שם להדריך ולחבק ולהכיל.
